Fysiotherapie op haptonomische basis

Fysiotherapie op haptonomische basis

Met fysiotherapie zijn veel lichamelijke klachten te verhelpen of te verminderen. Wanneer de oorzaak van de klachten ook gerelateerd is aan “stress”, “niet lekker in je vel zitten” en “niet in balans zijn”, dan geeft fysiotherapie in combinatie met haptonomie vaak een beter resultaat.

Aandacht voor klacht achter de klacht
Met fysiotherapie op haptonomische basis kan ik doelgerichter “de klacht achter de klacht” behandelen. Dit geldt ook voor pijn en blokkades die NIET direct met stress te maken hebben. En voor klachten op een bepaalde plaats die veroorzaakt worden door een functiestoornis op een andere plaats.

Balans in voelen, denken en doen
Bij alles wat we doen hoort een gevoel. Daarvan zijn we ons in ons dagelijks leven nauwelijks of niet bewust. Meer bewustwording van voelen, denken en doen is één van de behandeldoelen van fysiotherapie op haptonomische basis. Dit wordt bereikt door aanraken, oefeningen, keuzes maken, voelen en interactie tussen fysiotherapeut en cliënt. We schenken aandacht aan de invloed van onze omgeving op ons gevoel, en leren hoe we ons gevoel kunnen ‘uitbreiden’ en ‘terugnemen’. Dit alles beïnvloedt klachten positief. Door dit te ervaren zult u merken dat het werkt!

Bij fysiotherapie op haptonomische basis concentreren we ons met name op het hier en nu. Dus niet op het verwerken van emoties uit het verleden.

Indicaties
– Alle eerdergenoemde indicaties bij fysiotherapie
– Stress
– Burn-out
– Hyperventilatie
– Spierverkrampingen
– Hoofdpijn
– (Faal)angst, onrust
– Slaapproblemen
– Chronische pijn
– Lichamelijke klachten zonder duidelijke oorzaak
– Wisselende klachten die het gevolg kunnen zijn van teveel spanning
– Lichamelijke of psychische overbelasting
– Moeizaam herstel na blessure of ongeval